Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Καθιερώνεται γραμμή λεωφορείου μεταξύ Ρεθύμνου και Αεροδρομίου Χανίων

ktel rethΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Στην τελική ευθεία μπαίνει ένα χρόνιο αίτημα του Ρεθύμνου που αφορά στην καθιέρωση νέας ενδονομαρχιακής υπεραστικής επιβατικής γραμμής που συνδέει την πόλη με το Αεροδρόμιο
Χανίων «I. Δασκαλογιάννης» και αντίστροφα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι διαβουλεύσεις μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών Ρεθύμνου και Χανίων κ.κ. Μαίρης Λιονή και Απόστολου Βουλγαράκη αλλά και της Διοίκησης του ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης, έχουν ολοκληρωθεί και εντός των επόμενων ημερών αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις αλλά και έκδοση επίσημων αποφάσεων.
Η νέα γραμμή του ΚΤΕΛ θα διασυνδέσει με τακτά δρομολόγια λεωφορείων την πόλη του Ρεθύμνου με το Αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης», γεγονός, που ανταποκρίνεται στο αίτημα χιλιάδων συμπολιτών που επιθυμούν να αποφύγουν την μετακίνηση τους με το αυτοκίνητο τους.
Παράλληλα θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση επισκεπτών του Ρεθύμνου που φτάνουν στα Χανιά με το αεροπλάνο και ακολούθως έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μετακίνησης τους προς την πόλη μας.
Ως αφετηρία και τέρμα της νέας γραμμής θα είναι ο σταθμός του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου και η στάση λεωφορείου του Αεροδρομίου Χανίων, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
Η γραμμή θα περνάει μέσω Σούδας και βέβαια αναμένεται να αξιοποιηθούν οι ενδιάμεσες στάσεις των υφιστάμενων υπεραστικών γραμμών.
Κατά την επίσημη ανακοίνωση της νεάς γραμμής αναμένεται να απαντηθούν και ερωτήματα σχετικά με την συχνότητα των δρομολογίων και το κόμιστρο της διαδρομής.

Μ. Κλάδος



http://rethemnosnews.gr/