Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Στην Ελλάδα τα μεσάνυχτα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ - Στην Κρήτη την Τρίτη

 


Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αναμένεται να προσγειωθεί τα μεσάνυχτα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικλ Πομπέο, ο οποίος από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου επισκέπτεται την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αγία Έδρα και την Κροατία.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Πομπέο στην Ελλάδα θα είναι η Θεσσαλονίκη, όπου θα τον υποδεχτεί ο Νίκος Δένδιας και δεύτερος σταθμός του ταξιδιού του θα είναι η Κρήτη, όπου θα τον υποδεχτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών έρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας στη χώρα μας με φόντο την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συμφωνία Αθήνας- Άγκυρας για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

Στο επίκεντρο της επικείμενης επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ θα βρεθούν, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η ιστορική αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και η ανάπτυξη της Ελλάδας ως ισχυρού περιφερειακού εταίρου των ΗΠΑ στους τομείς της ασφάλειας και της ενέργειας. Πηγή: ekriti.gr