Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Ηράκλειο: Μια συμφωνία για το ελαιόλαδο απογειώνει την Ένωση Πεζών

Μια νέα σελίδα για την Ένωση Πεζών, ξεκινά από τη φετινή χρονιά, κάνοντας τα προηγούμενα
δύσκολα χρόνια να είναι παρελθόν.
Μέσα από τη σύμπραξη με μοναδικό στόχο τη στήριξη των αγροτών, όπως προκύπτει με τη συμφωνία του Ομίλου Cretan Mill και της Ένωσης Πεζών, αλλάζουν όλα ενόψει της νέας ελαιοπαραγωγικής περιόδου. Μια συμφωνία που έρχεται σε συνέχεια της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας του Ομίλου με την Ένωση Ηρακλείου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Αλμπαντάκη, ο κ. Μιχάλης Αλμπαντάκης επισημαίνει μιλώντας στο ekriti.gr, ότι είναι πλέον εγγυημένη η άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών που θα παραδίδουν ελαιόλαδο στην Ένωση Πεζών.
Με βάση τη συμφωνία, από τον Όμιλο Αλμπαντάκη θα γίνεται η εμπορία των ποσοτήτων του ελαιολάδου. Αποτέλεσμα αυτής της νέας συνεργασίας θα είναι φυσικά τα πολλαπλά οφέλη των παραγωγών. Οι πληρωμές θα γίνονται άμεσα και οι παραγωγοί θα πληρώνονται μετρητά.
«Σκοπός μας είναι η σωστή λειτουργία των ελαιοτριβείων, ειδικά από τη στιγμή που η περιοχή διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό προϊόν.
Η Ένωση Πεζών είχε περάσει μια κάμψη, όμως πλέον υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να επανέλθει στην κανονικότητα», σημειώνει ο κ. Αλμπαντάκης.
Αξίζει να αναφερθεί πως το όποιο «κούρεμα» σε οφειλές προς πιστωτές, ανάμεσα στους οποίους είναι και κάποιοι παραγωγοί, έχει να κάνει με έτη πριν από το 2014 και για ορισμένες μόνο περιπτώσεις. Δεν αφορά το σύνολο των ποσοτήτων και κατά συνέπεια των πιστωτών. Κάτι που επιβεβαιώνει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Πεζών ο κ. Μανόλης Μπέρκης.
«Το πρόβλημα που έχει προκύψει με το «κούρεμα» του 70%, αφορά τους πιστωτές. Εμείς δεν το καθορίσαμε αυτό, αλλά προκύπτει μέσα από την προσπάθεια που γίνεται για την επιβίωση της Ένωσης. Μιλάμε όμως για κάποιες περιπτώσεις και όχι για το σύνολο των παραγωγών και το σύνολο των ποσοτήτων. Από το 2014 και ως σήμερα η Ένωση Πεζών, το λάδι πληρώνεται εξ' ολοκλήρου στους αγρότες. Τα όποια χρέη αφορούν για ποσά, πριν από αυτές τις χρονιές», σημειώνει ο κ. Μπέρκης.
Ο ίδιος αναφέρει πως η κατάσταση αυτή ήταν αποτέλεσμα μιας αλυσίδας ενεργειών και εξελίξεων. Μιλώντας για το 2014 και μετά, όλες οι ποσότητες ελαιολάδου είναι πληρωμένες. Κατά συνέπεια δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία στις τάξεις των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής, που μπορούν να εμπιστεύονται την Ένωση, ειδικά και μετά τη συμφωνία της με τον Όμιλο Αλμπαντάκη.
Μέσα στις επόμενες μέρες θα δοθεί μια συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις και λεπτομέρειες για τη νέα σημαντική και ελπιδοφόρα συνεργασία.