Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

"Γεμίσαμε φίδια - Θα γίνει σεισμός"! - Ερμηνείες για το περίεργο φαινόμενο

Ένα παράξενο φαινόμενο παρατηρείται εδώ και δύο ημέρες στη Σμύρνη, με επιστήμονες να το συνδέουν με τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, το κέντρο της Σμύρνης έχει γεμίσει... φίδια! Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, επιστήμονες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, αυτό το φαινόμενο να συνδέεται με τον ισχυρό σεισμό, καθώς τα ζώα με μικρό κεφάλι "διαισθάνονται" τις σεισμικές δονήσεις.
"Γεμίσαμε φίδια - Θα γίνει σεισμός"
Η ανάρτησή της πρώην βουλευτού του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Μελντά Ονούρ, δύο ώρες πριν τον μεγάλο σεισμό, προκάλεσε αίσθηση και αναπαράχθηκε χιλιάδες φορές καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που είχαν όντως δει οι ίδιοι ή είχαν μάθει για περιστατικά με φίδια στην Σμύρνη, το τελευταίο διάστημα. «Εδώ και δύο μέρες έρχονται ειδήσεις ότι στην πόλη έφτασαν φίδια. Την τελευταία φορά που έγινε αυτό, ήταν πριν τον σεισμό του 1999. Μην πείτε ότι δεν σας το είπα», είναι η μετάφραση όσων έγραψε και λίγο αργότερα τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με φωτογραφίες πολιτών που «αντιμετώπιζαν» φίδια στα σπίτια τους. 






























ekriti.gr