Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Εγκληματική προτροπή στη γέφυρα του Γεροποτάμου

0
Η δίγλωσση πινακίδα που βρίσκεται πάνω στη γέφυρα του Γεροποτάμου στην κατεύθυνση προς Ρέθυμνο, δείχνει προς το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία του Γεροποτάμου,
στο Στόμιο, όπως τη λένε οι ντόπιοι, προτρέποντας τους οδηγούς να παραβιάσουν τη διπλή διαχωριστική γραμμή και να περάσουν απέναντι.
Η προτροπή αυτή, είναι τουλάχιστον εγκληματική, αφού υπάρχει σοβαρότατος  κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, από κάποιον που θ’ ακολουθήσει το βέλος προς τα αριστερά χωρίς να το πολυσκεφτεί.
Ο οδηγός που κινείται προς Ρέθυμνο όταν συναντήσει την πινακίδα, έχει μόλις περάσει το στενό σημείο της γέφυρας, στο οποίο έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα τροχαία κι αν την ακολουθήσει για να στρίψει αριστερά, θ’ αναγκαστεί να κόψει απότομα ταχύτητα με κίνδυνο να πέσουν πάνω του τα οχήματα που ακολουθούν.
Ωστόσο, πέραν του ότι, με την αριστερή στροφή παραβιάζει τη διπλή διαχωριστική γραμμή, που απαγορεύεται «δια ροπάλου» από τον ΚΟΚ, στο αντίθετο ρεύμα προηγείται ευθεία που επιτρέπει στους οδηγούς ν’ αναπτύξουν τέτοια ταχύτητα ώστε να μην προλάβουν ν’ αντιδράσουν στην περίπτωση που κάποιος που ακολούθησε την πινακίδα βρεθεί στη μέση του δρόμου.
Επικοινωνώντας με το δήμο Μυλοποτάμου, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι η πινακίδα που γράφει ευανάγνωστα παραλία, σε ελληνικά και αγγλικά, δεν τοποθετήθηκε από τη δημοτική αρχή. Μάλιστα όπως μας ενημέρωσαν οι δύο πινακίδες, η μία που δείχνει το τέλος ορίων δήμου Μυλοποτάμου, αλλά και η άλλη που γράφει παραλία, τοποθετήθηκαν πριν από λίγες μέρες και οι δύο μαζί.
Αυτή η ανόητη ιδέα που είχαν κάποιοι, μπορεί να στοιχίσει κι άλλες ανθρώπινες ζωές, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τη λίστα του θυμάτων του ΒΟΑΚ.
Τελικά, δε φτάνει που έχουμε ένα «θανατηφόρο» ΒΟΑΚ, υπάρχουν και οι τέτοιου είδους «παρεμβάσεις» που καταλήγουν  να τον κάνουν ακόμη χειρότερο.





http://rethemnosnews.gr/