Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Κρήτη: Με επιτυχία η 2η στην Ευρώπη τοποθέτηση βηματοδότη διαφράγματος

χειρουργείο
Η πρώτη στην Ελλάδα και η δεύτερη στην Ευρώπη χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη του διαφράγματος, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Νοσοκομείο Χανίων,
από τον καθηγητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κλίβελαντ Raymond P. Onders, με την πολύτιμη -όπως τη χαρακτήρισε- βοήθεια των χειρουργών της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων.
Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο καθηγητής Onders τόνισε πως η επέμβαση κρίνεται απολύτως πετυχημένη, ενώ εξηγώντας το λόγο που χαμογελούσε κατά τη διάρκειά της, σημείωσε ότι «χαμογελούσα γιατί, αφ” ενός η ομάδα που είχα μαζί μου εδώ στο Νοσοκομείο Χανίων, με συναδέλφους από το Ηράκλειο και τα Χανιά, ήταν πάρα πολύ καλή και πρέπει να υπάρχει τέτοιο κλίμα ακόμη και στις πιο δύσκολες επεμβάσεις και αφ” ετέρου, όταν είδαμε τον οργανισμό του ασθενούς να ανταποκρίνεται στο μηχάνημα που τοποθετήσαμε. Ευχαριστώ πολύ όλους και πραγματικά είναι πολύ καλές οι εγκαταστάσεις στο Νοσοκομείο Χανίων για οποιαδήποτε επέμβαση».
Η επέμβαση με τίτλο “Diaphragm Pacing Procedure” έγινε σε 50χρονο ασθενή με Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση, ενώ πολλοί γιατροί είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν ζωντανά στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.
Από πλευράς του, ο διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής Μ. Μπομπολάκης εξήρε τις προσπάθειες όλων των γιατρών του ιδρύματος και σημείωσε πως τέτοιες επεμβάσεις αναβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο νοσοκομείο των Χανίων.
Τέλος, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού για την αντιμετώπιση του ALS, Stephen Byer, τόνισε πως η πρωτοποριακή αυτή επέμβαση ανοίγει νέους δρόμους για τους ασθενείς και ο οργανισμός (alsworldwide.org) βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση.
πηγή: neatv.gr