Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΕΡΕΔΑΚΗΣ - Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΓΚΑΛΗ

Κυκλοφόρησε το τρίτο του μουσικό άλμπουμ με τίτλο « Η Κρητική Αγκάλη» του ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΕΡΕΔΑΚΗΣ που περιλαμβάνει οκτώ αυτοτελή μουσικά μέρη . Είναι ένα μουσικοποιητικό έργο με μουσικές αναφορές και καταθέσεις του συνθέτη που περιλαμβάνει στοιχεία από την ιστορία της ιδιαίτερη πατρίδας και τις αξίες της ζωής του όπως εκείνος τις έχει αντιληφθεί στο διάβα της ζωής . 


Είναι απο τις λίγες φορές που στη σύγχρονη δισκογραφία τα στιχουργικά θέματα αφορούν το Ηράκλειο και την εξέλιξη του από την Μινωική εποχή , στην εποχή του Χάνδακα, της Κάντια , του Μεγάλου Κάστρου και του σημερινού Ηράκλειου της Κρήτης . 
Ετσι γίνεται μια προσπάθεια μουσικοποιητικής εξύμνησης της ιστορικής και αγαπημένης πόλης .
Εκτός τις θεματογραφίες που είναι αφιερωμένες στην ιδιαίτερη πατρίδα περιλαμβάνει και δύο ακόμα θεματικές ενότητες κοινωνικου περιεχομένου.Ετσι λοιπόν τα θέματα και οι έννοιες των τραγουδιών περιστρέφονται γύρω από στοιχεία όπως τόπος , ιστορία , οικογένεια, όνειρα, ελπίδα .

Τίτλοι:
 1. Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΓΚΑΛΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ
2. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΣΤΡΟ - ΚΟΝΤΥΛΙΕΣ 3. ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΥΜΝΟΣ 4. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΛΑΝΑ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ 5. Η ΜΑΝΑ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ 6. ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ 7. ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ 8. ΓΕΝΕΣΗ - ΑΦΗΓΗΣΗ