Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Κραυγή αγωνίας για τα Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων Κρήτης

κηφηΗ "ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΚΡΗΤΗΣ", με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς, ​γνωστοποίησε τα προβλήματα βιωσιμότητας των φορέων υλοποίησης των Κέντρων Ημερήσιας φροντίδας
Ηλικιωμένων και ζήτησε την παράταση ισχύος των ρυθμίσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.
Η επιστολή:
Αξιότιμοι κύριοι,
93 Φορείς Υλοποίησης Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων πανελλαδικά, λειτουργούν και παρέχουν υπηρεσίες σε ηλικιωμένους όλο το 2015, χωρίς να έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ χρηματοδότηση παρά τις ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις και δεσμεύσεις του κράτους. Οι εν λόγω Φορείς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας με αποτέλεσμα την καθυστέρηση -εκτός των άλλων- της μισθοδοσίας του προσωπικού τους και την αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών αυτών.
Πολλοί φορείς εντάχθηκαν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις των 100 δόσεων και με κάθε κόστος και τρόπο προσπαθούν να ανταποκριθούν σε αυτές περιμένοντας την χρηματοδότηση. Μέχρι σήμερα όμως καμιά ενημέρωση σχετικά και καμιά πρόβλεψη από κανέναν αρμόδιο για το πότε. Ως εκ τούτου, το λιγότερο που οφείλει να κάνει η Πολιτεία, είναι να δώσει παράταση, μέχρι τουλάχιστον την εκταμίευση της 1ης δόσης της χρηματοδότησης, στις ρυθμίσεις οφειλών που έχουν γίνει προς το ΙΚΑ και την Εφορία (να μπορούν να βεβαιωθούν και να συμπεριληφθούν στις ρυθμίσεις όλα τα τρέχοντα του 2015) προκειμένου να μπορούν να εκδοθούν αντίστοιχες ασφαλιστικές ενημερότητες που απαιτούνται για την είσπραξη των πληρωμών προς τους Φορείς μας. Η αδυναμία των φορέων να ανταποκριθούν στην προπληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και φόρων μισθωτών υπηρεσιών είναι αντικειμενική και χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να διευθετηθεί το τόσο σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν οι φορείς υλοποίησης των ΚΗΦΗ, προκειμένου να αποτραπεί ο άμεσος κίνδυνος χρεοκοπίας και κλεισίματος των κοινωνικών αυτών δομών. Πλήρη στοιχεία των εν λόγω φορέων υλοποίησης ΚΗΦΗ είναι στη διάθεσή σας σχετικά. 










ekriti.gr