Λάστιχο έχει γίνει το φρέσκο παστεριωμένο γάλα και μαζί τα νεύρα των καταναλωτών, που πριν καν συνηθίσουν τις ορολογίες γάλα ημέρας, γάλα ολίγων ημερών και γάλα μακράς παστερίωσης, όλα αυτά αλλάζουν πάλι.
Όπως αναφέρει το άρθρο 12 του νέου μνημονίου «η διάρκεια συντήρησης του θα καθορίζεται πλέον από τον παρασκευαστή, δίνοντας την δυνατότητα να παραμένει στα ράφια ως και 11 ημέρες ενώ θα υπόκειται σε ελέγχους των αρμοδίων αρχών του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης».
Χρειάστηκε να αλλάξουν τρεις υπουργοί, άλλοι να παραιτηθούν για τη μάχη του γάλακτος, να αλλάξει κυβέρνηση, για να καταλήξουμε δυο χρόνια μετά, στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για το γάλα την οποία χρυσοπληρώσαμε 900.000 ευρώ και προτείνει η διάρκεια ζωής στο γάλα να ανέβει , ώστε να πέσει η τιμή του.
Η μόνη υποχρέωση του παρασκευαστή θα είναι να αναγράφεται σε εμφανές σημείο πάνω στο μπουκάλι η ένδειξη παστεριωμένο και γάλα η ημερομηνία παστερίωσης και λήξης.
Γιατί όμως τόσος ντόρος για το γάλα; Οι μικροί Έλληνες παραγωγοί ανησυχούν ότι το περιθώριο των 10-11 ημερών δίνει τη δυνατότητα να πλημμυρίσει από εισαγόμενο γάλα η αγορά.
Να σημειωθεί ότι το "γάλα ημέρας" παραμένει ως έχει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συσκευάζεται σε εντός 24 ωρών από την άρμεγα χωρίς να έχει υποστεί διαδικασία θέρμισης ή άλλη επεξεργασία προ της παστερίωσης και η διάρκεια συντήρηση του δεν υπερβαίνει τις 2 ημέρες από την ημέρα παστερίωσης.
Πηγή: star.gr