Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκλονίζει η ιστορία της 2χρονης που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ

Συγκλονίζει η ιστορία του δίχρονου κοριτσιού που διασώθηκε από το ναυάγιο που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κρήτης και διεκομίσθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα οξείας αφυδάτωσης.

Συγκλονιστική όμως είναι η αγάπη και η ζεστασιά με την οποία απλός κόσμος αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος,  έχουν αγκαλιάσει το δίχρονο αγγελούδι, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να γίνουν ανάδοχοι της μικρής.

Γιατρός του ΠΑΓΝΗ αλλά και μέλη από τη διοίκηση του Ιδρύματος έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να γίνουν ανάδοχοι της δίχρονης, και να φροντίσουν από εδώ και πέρα να μη ζήσει άλλη τραυματική εμπειρία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, κόσμος και από περιοχές εκτός Κρήτης, έχει ενδιαφερθεί για αναδοχή ακόμα και υιοθεσία της μικρής.

Το κορίτσι από τη Συρία, έχασε και τους δύο του γονείς στο ναυάγιο ενώ το ίδιο πέρασε τρεις εφιαλτικές μέρες, στη μέση του πουθενά, σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Κρήτης.

Μια 19χρονη που φορούσε σωσίβιο, φαίνεται ότι ήταν η σωτήρας του.

Οι γονείς της δίχρονης, τις δραματικές ώρες που ήταν στη θάλασσα, την έδωσαν για να την κρατάει η 19χρονη, προκειμένου αυτοί να ψάξουν για το άλλο τους παιδί.

Δυστυχώς εκείνοι δεν σώθηκαν, όμως η 19χρονη κρατώντας το μικρό κορίτσι στην αγκαλιά της, κατάφερε να το σώσει από τον εφιάλτη.

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ που διεκομίσθη, οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του και πλέον έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υποδιοικήτριας του ΠΑΓΝΗ κ. Μπορμπουδάκη, το κορίτσι θα παραμείνει στη ΜΕΘ, όμως η υγεία του έχει βελτιωθεί και δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Και όπως φαίνεται από το συγκινητικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την αναδοχή του παιδιού, από εδώ και πέρα, θα βελτιωθεί και η διαβίωσή του.

Flashnews.gr