Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Μηνάς Πολυχρονάκης: O κρητικός τσαγκάρης των χρηματιστών της Wall Street


Εκεί βρίσκεται το μαγαζί του Κρητικού τσαγκάρη Μηνά Πολυχρονάκη. Μετανάστευσε στην Νέα Υόρκη το 1969, με ένα φθαρμένο κασελάκι που είχε μέσα τα πρώτα του σύνεργα. 

Σήμερα, ειδικεύεται στην επιδιόρθωση ακριβών παπουτσιών. Η τριβή του με τα Prada και τα Alain Edmonts, ξεκίνησε από το πρώτο του πόστο, το οποίο ήταν κοντά στους Δίδυμους Πύργους. Μετά την 11 Σεπτεμβρίου, έχασε το κατάστημά του και μετακομμίσε στην οδό όπου κάνουν περίπατο μερικά από τα πιο ακριβά χειροποίητα παπούτσια, την Wall street.
Πολλοί κομψοί χρηματιστές προσπερνούσαν βιαστικά το μαγαζί του, χωρίς να ρίχνουν δεύτερη ματιά, ώσπου η οικονομική κρίση τους ανάγκασε να τον δουν με άλλο μάτι. Τώρα, ο πάγκος του είναι γεμάτος από ιταλικά ανδρικά μοκασίνια, τις χαρακτηριστικές κόκκινες σόλες που έχουν τα ψηλοτάκουνα Louboutin και όλα τα πανάκριβα υποδήματα των χιλιάδων δολαρίων που δίνουν κύρος στον κάτοχο.

 
Τα επιδέξια χέρια του Κρητικού που έχει σκύψει με στοργή πάνω από χιλιάδες ζευγάρια, τα ξανακάνουν καινούρια. «Η επιδιόρθωση κοστίζει πολύ λιγότερο σε σχέση με την αγορά. Και η δική μου ανταμοιβή είναι η χαρά που παίρνει ο πελάτης όταν τα βλέπει πια έτοιμα» λέει συμπλήρώνοντας: «Η κρίση μια μέρα θα τελειώσει και ο κόσμος θα έχει μάθει να είναι πιο επιφυλακτικός με την απατηλή λάμψη της Wall Street».
news247.gr/ Πηγή φωτογραφίας: Alexandra Frumberg